Split Ingatlan & Terület

Sokan vásároltak befektetési célból ingatlant Splitben az elmúlt néhány évben, ugyanis az ide érkező turisták száma egyre nő, s a város nemsokára világszintű turisztikai központtá fejlődik. Emiatt a turisztikai szezon egyre hosszabodik, a bérleti díjak egyre magasabbak,s a központban elhelyezkedő ingatlanok ára is folyamatosan növekszk.

Split az adriai part legnagyobb városa,s a híres Diokleciánusz palota is itt található. A palotát Diokleciánusz római császár építtette a 3. és 4. század fordulóján, miután visszavonult a trónról. A palota azóta sok uralkodó otthonául szolgált, közben pedig  folyamatosan nőtt a köréje épített óváros. A palota a város szívében található, egyszerre régi és modern kulturális-történelmi központ. Az óvárosban megcsodálhatjuk a rengeteg történelmi és építészeti emléket,s élvezhetjük a butikok, boltok, kávézók és éttermek széles kínálatát. A múlt és a jelen e különleges együttélése egyedülálló, izgalmas hangulatot kölcsönöz a belvárosnak. További információért keresse fel a következő honlapot: Split tourist board website.

A befektetési célú, főleg óvárosi ingatlanvásárlások  miatt 2012 óta folyamatosan nőnek a spliti ingatlanárak. Emiatt egyre több újonnan felújított régi kőház; régi kőépületben kialakított apartman; s új, Splithez közeli úszómedencés villa került a piacra. Az árak az erős kereslet és a belváros szűkös ingatlanpiacának együttes hatására nőttek. Az óvárosi épületek nagy része műemlékvédelem alatt áll, ezért sokszor ütközhetünk adminisztrációs-jogi problémába; a beépítettség miatt pedig nincs több építési terület a belvárosban. Éppen ezért a kínálat mindig is szűkös lesz, emelve ezzel a spliti ingatlanárakat.

Az egyre nagyobb számban érkező turisták, a folyamatosan növekvő vendégéjszakák, s a szűkös belvárosi ingatlankínálat miatt az ingatlanbefeketetők áthelyezték figyelmüket a belváros közelében fekvő ingatlanokra. Ez teljesen érthető, hiszen a rendkívül magas óvárosi ingatlanárak miatt sok lehetséges ingatlanbefektető elfordult az belvárosi ingatlanoktól. Azonban a Splitben ingatlant bérelni kívánó turisták számának növekedése miatt nagyon jó befektetésnek számítanak a belvárostól csupán pár percnyi sétára fekvő ingatlanok.